"Fereste-ma, Doamne, de prieteni", un adevar ascuns de istorie

 

„Fereste-ma, Doamne, de prieteni” de Larry Watts prezinta relatiile politice clandestine dintre Romania si Rusia, in perioada Razboiului Rece. De asemenea, dezvaluie rolul pe care tara noastra l-a avut pe plan extern, prin intermediul serviciilor secrete. Autorul vorbeste despre tacticile si despre strategiile folosite de catre Blocul Comunist, in vederea cenzurarii aspiratiilor de independenta si separatism ale Romaniei fata de acesta. Larry Watts aduce in prim plan incredibila opozitie a Romaniei fata de strategiile militare si politice ale „aliatilor” sai din Pactul de la Varsovia si directionarea politicii externe spre tarile democratice.

Succesul cartii se datoreaza atat temei abordate, extrem de controversata, cat si a documentelor inedite, puse la dispozitia cititorului, care contin o serie de secrete istorice, acum dezvaluite.

„Fereste-ma, Doamne, de prieteni” este o radiografie a unei perioade istorice, mai putin cunoscute publicului larg, analizata obiectiv,  fara patima sau simpatii.
     Roxana Iova

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s