Citate din „Memoriile unei gheise” de Arthur Golden >> Citate din Citate din carti #1

Mai jos aveti o lista cu citate din „Memoriile unei gheise”, roman publicat de scriitorul Arthur Golden in 1997, care prezinta lumea gheisele din Japonia. Gheisele nu sunt doar prostituate, ci ele sunt cu totul altceva. Iata cateva citate celebre de Arthur Golden:

●  „Pentru ca, vezi tu, cand se trezeste dimineata, o gheisa e la fel ca oricare alta femeie. Tenul poate sa ii fie lucios dupa somn si rasuflarea ei poate avea un miros neplacut. E adevarat, poate avea o coafura uimitoare chiar si cand se chinuie sa deschida ochii, dar in toate celelalte privintele e o femeie ca toate femeile, si deloc gheisa. Numai cand se aseaza in fata oglinzii ca sa se fardeze cu atata grija devine gheisa. Si nu vreau sa spun cu asta ca atunci incepe sa semene cu o gheisa. Atunci incepe de fapt sa gandeasca asa.”

● „Asteptarea nu ti se potriveste. Imi dau seama ca personalitatea ta contine multa apa. Apa nu asteapta niciodata. Isi schimba forma, curge pe langa obstacole si gaseste calea secreta la care nimeni nu s-a gandit – spartura minuscula din acoperis sau din podea. Fara doar si poate, e cel mai versatil din cele cinci elemente. Poate spala pamantul, poate stinge focul, poate subtia metalul. Nici chiar lemnul, care e complementul ei natural, nu poate supravietui fara apa. Si cu toate acestea, u te-ai folosit de aceste puteri in viata ta.”

● „Noi, oamenii, suntem numai o particica din ceva mult mai cuprinzator. Mergand putem strivi un gandac sau putem crea un curent de aer care sa faca o gaza sa ajunga intr-un loc unde altfel n-ar fi ajuns.iar daca ne gandim la acelasi exemplu, dar cu noi in rol de insecta si universul in rolul nostru, devine limpede ca suntem zilnic afectati de forte asupra carora nu avem mai mult control de cat are bietul gandac asupra piciorului urias care il calca. Ce putem face? Trebuie sa folosim orice metoda pentru a intelege miscarile universului si a ne planui faptele in asa fel incat sa nu luptam contra curentului, ci sa ne lasam ajutati de el.”

● „Cred ca ceea ce inteleg prin „demnitate” e un fel de incredere in sine, sau siguranta ca un simplu vanticel sau un val oarecare nu vor aduce mari schimbari.”

● „O fata care are un profil frumos nu poate sa transmita accidental un mesaj gresit cu el. Dar barbatii iti vor studia atent ochii si-si vor imagina ca transmiti mesaje cu ei, chiar si cand nu o faci.”

● „Ma intrebam daca barbatii pot fi atat de orbiti de frumusete incat sa fie dispusi sa-si petreaca viata alaturi de un demon, cu conditia sa fie un demon frumos.”

● „Durerea e un lucru foarte ciudat; suntem atat de neputinciosi in fata ei. E ca o fereastra care se deschide atunci cand vrea ea. Camera se raceste si nu putem decat sa tremuram. Dar de fiecare data se deschide mai putin, si mai putin ; pana cand, intr-o zi, ne intrebam ce s-a ales de ea.”

● „Nici tu, nici eu nu-ti putem cunoaste destinul. S-ar putea sa nu ti-l cunosti niciodata! Destinul nu e intotdeauna ca o petrecere la sfarsitul serii.”

● „ As vrea sa cred ca viata e mai mult decat un rau care ne poarta cu el, cu burta in sus.”

● „Niciodata nu incerc sa il inving pe barbatul cu care lupt, a explicat el. Incerc sa ii infrang increderea. O minte tulburata de indoieli nu se poate concentra asupra victoriei.”

●  „Uneori depasim clipele de restriste doar inchipuindu-ne cum ar fi lumea daca visele noastre s-ar implini vreodata.”

● “Oricare ar fi chinurile şi triumfurile noastre, oricât de mult am suferi, mult prea curând se împrăştie toate, ca tuşul prea subţire pe hârtie.”

●“O minte tulburată de îndoială nu se poate concentra pe cursul victoriei.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s