Filmul Bel Ami, o alta o ecranizare a romanului scris de Guy de Maupassant

Filmul Bel Ami este o inedita adaptare a romanului scris de Guy de Maupassant, care in are in rolul principal pe actorul Robert Pattinson, in varsta de 26 de ani si devenit celebru in urma seriei Twillight.

În filmul Bel Ami, Pattinson interpreteaza rolul lui George Duroy, un personaj care traieste la inceputul secolului XX. George este un tip sarac, care locuieste intr-una din cele mai mizere mansarde de la periferiile Parisului, insa care are un avantaj. Acela de dotat cu o inteligenta iesita din comun, este frumos si are o putere de seductie iesita din comun.

Daca doriti o comparatie cu un alt personaj din literatura romana se poate spune ca este un Dinu Gherghel din Scrisori de dragoste, romanul scris de Mihail Drumes, doar ca Duroy are in plus fata de personajul lui Drumes o perversitate destul de mare.

Folosindu-se de atuurile sale, Duroy stie ca singura sansa de a face parte din cercurile influente ale Parisului si ale oamenilor bogati este sa seduca si sa abandoneze cu sange rece femeile cucerite, dupa ce acestea ii vor facilita ascendenta. Asta pentru ca in Parisul secolului trecut femeile – fie sotii, fie amante – erau cele mai puternice, nu barbatii.

În filmul Bel Ami, înspre final, Duroy cade prada propriilor uneltiri si ajunge in situatia de a fi renegat de prietenii sai, de a fi un paria al cercurilor selecte, iar singurul lucru care l-ar mai putea scapa de saracie ar putea sa-l coste mai mult decat pierderea celei mai mari averi.

Despre romanul Bel-Ami

Despre romanul Bel-Ami criticii spun ca este cel mai bun roman al lui Maupassant, care contine experiente traite de insusi autorul. Bel-Ami spune povestea lui George Duroy un tanar  inteligent seducator care strabata strazile Parisului din dorinta de a gasi o solutie de a iesi din lumea in care cei buni sunt sortiti esecului, dar care intr-un final ajunge victima propriilor planuri de marire.

Romanul ne aduce in atmosfera sfarsitului secolului XIX, in care capitalismul incepuse sa se dezvolte, iar presa era redusa la tacere de catre oamenii de afaceri necinstiti prin atragerea jurnalistilor de partea lor in schimbul unor sume impresionante de bani. Precum se practica si in ziua de azi in Romania.

Cum am scris si mai sus, Duroy, personajul principal a lui Guy de Maupassant, poate fi asemanat cu Dinu Gherghel, personaj creat de Drumes in Scrisori de Dragoste.

Scriu asta pentru ca atat Gherghel, cat si Duroy provin dintr-un univers al saraciei, ambii au aceleasi obiective si ambii au acelasi crez: „faci cariera cu banii unei unei”, dupa cum credea Gherghel.

Titlu: Bel-Ami
Autor: Guy de Maupassant
Produs publicat in 2005 la Leda
Format: 130×200
Numar pagini: 344
Cumpara ACUM

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Filmul Bel Ami, o alta o ecranizare a romanului scris de Guy de Maupassant&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s