Film documentar online Nae Ionescu – Profesorul si discipolii

Film documentar online Nae Ionescu – Profesorul si discipolii

Nae Ionescu alături de prietenul Mircea Eliade

Filmul documentar „Nae Ionescu – Profesorul şi discipolii” este o biografie a celui care a fost jurnalistul, profesorul, logicianul, filosoful şi omul Nicolae C. Ionescu, născut pe 16 iunie 1890.

In cei 50 de ani de viaţă, Ionescu s-a făcut remarcat şi prin legăturile amoroase cu femei celebre în acea vreme, precum Maruca Cantacuzino-Enescu, soţia muzicianului George Enescu, Elena Popovici-Lupa şi pianista Cella Delavrancea, dar şi pentru că a adunat în jurul său şi a instituţiilor mass-media unde a lucrat nume precum Mircea Eliade, Mircea Vulcănescu, Mihail Sebastian, Emil Cioran, Vasile Moisescu, Panait Istrati sau George Murnu.

In ultimul an de liceu, Nae Ionescu este exmatriculat datorită convingerilor sale politice şi susţinerii ideologiei socialiste. Se transferă la alt liceu, unde îşi termină studiile, iar în 1912 a absolvit Facultatea de Litere şi Filosofie din Bucureşti, specializarea filosofie.

Devine profesor la Liceul Matei Basarab din capitală, însă la scurtă vreme pleacă la Gottingen, în Germania, de unde se întoarce în România când începe primul război mondial.

Se căsătoreşte cu Elena Margareta Fotino, după care pleacă din nou în Germania, unde în 1916 va fi închis, pentru un an de zile, în lagărul Celle-Schloss. La doi ani după eliberarea sa, Ionescu îşi ia doctoratul în filosofie la Universitatea din Munchen şi revine în ţară unde se dedică carierei didactice şi jurnalistice, lucrând la publicaţiile Cuvântul şi Noua Revistă Română.

În perioada 1920-1940 este arestat şi închis de mai multe ori datorită convingerilor sale politice. Moare pe 15 martie 1940, în urma unor probleme cardiace.

Vizionare online film documentar Nae Ionescu – Profesorul si discipolii

Nae Ionescu-Profesorul si discipolii(Documentar – drama-film intreg)

Vezi toate filmele documentare

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Film documentar online Nae Ionescu – Profesorul si discipolii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s