Andrei Pleşu renunţă la colaborarea cu Adevărul

Scriitorul Andrei Pleşu a anunţat că renunţă la colaborarea cu trustul Adevărul Holding, motivându-şi decizia prin faptul că, „de la o vreme, scrisul a devenit din ce în ce mai apăsat, o specie a războiului”.

 

Pleşu şi-a luat la revedere de la cititorii săi printr-un editorial publicat în Adevărul. „A scrie e a ieşi la bătaie. Îmi e tot mai clar că mă mişc într-o lume străină, pentru care nu sunt pregătit şi pe care nu pot şi nu vreau să o asum”, scrie scriitorul în editorialul său.

Top 10 persoane care ar fi trebuit să fie pe Titanic
în momentul scufundării. Cum au fentat moartea

Acesta mai invocă şi un personaj din cadrul trustului pe care nu îl mai suportă. Cel mai probabil este vorba de Grigore Cartianu, redactorul şef la Adevărul şi fan declarat al lui Paulo Coelho. Însă, unele voci susţin că ar fi vorba de Imre Peter, director general al trustului.

„Şi încă ceva: nu mai suport să am de-a face, vrând-nevrând, cu un anumit personaj din „Holdingul Adevărul”, când sentimental ca o telenovelă, când ţâfnos ca un fost şef de sală, bucuros să se tragă în poză cu felurite VIP-uri pentru o ţâră de notorietate, haotic administrativ şi cu veleităţi culturale pendulând între Paulo Coelho şi Dan Diaconescu. Regret că mă despart de cititori, dar am măcar satisfacţia de a scăpa de vecinătatea unui asemenea ins”, scrie Pleşu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s