Invitaţie la lectură #5 >> Forţe şi societăţi secrete

Suntem guvernaţi din umbră de forţe secrete, de societăţi secrete şi de multe ori când apare cineva acuzând acest lucru avem impresia că e paranoic. Însă, societăţile secrete există. Azi vă invităm la o lectură despre forţe speciale secrete şi societăţi secrete.

>> Spetnaz. Istoria secretă a Forţelor Speciale Sovietice

Multă vreme despre Spetnaz nu s-a ştiut nimic. Asta pentru că a fost o unitate militară specială şi secretă din care făceau parte cei mai duri şi inteligenţi militari sovietici. Spetnaz este prescurtarea de la spetialnoe naznacenie şi era parte controlată de GRU, agenţia sovietică de spionaj militar.

Victor Suvorov, autorul acestei cărţi-documente, este fost ofiţer al serviciului sovietic de spionaj militar şi îşi propune să dezvăluie secrete din interiorul trupelor militare secrete ruse. Printre informaţiile prezentate în carte se numără şi rolul Spetnaz, codul militar şi tacticile folosite, armele, antrenamentele şi gama de misiuni pe care le putea întreprinde aceşti militari.

Titlu: Spetnaz. Istoria secretă a Forţelor Speciale Sovietice
Autor: Victor Suvorov
Rating: [rating=5]

Editură: Polirom, 2011
Format: 135X200 mm
Nr. Pagini: 312
Cumpără cartea

Citeşte, pe Dosaresecrete.net, o investigaţie despre:

Patriarhul Daniel: Trufia colecţionăride diplome şi susţinerea imposturii

>> Michael Benson, Dicţionarul societăţilor secrete

Oculta Mondială a prezentat un interes pentru mulţi scriitori. Dacă e să privim din 2000 încoace, am putea observa că există zeci de romane devenite bestselleruri având la baza povestea unei organizaţii secrete. Sanctus e doar cel mai recent exemplu.

Revenind la Dicţionarul Societăţilor Secrete, autorul Michael Benson prezintă în această carte enciclopedică amănunte şi descrieri despre organizaţii secrete dispărute sau care există şi în ziua de azi. Pornind de la secte precum cele care practică magia neagră voodoo, de la cele religioase precum Santeria, Cavalerii de Malta, Biserica Scientologică sau Opus dei (organizaţia secretă a Vaticanului), până la societăţi oculte precum Illuminati, Francmasonerie, Cavalerii templierii, Comisia trilaterala, Grupul Bilderberg şi Comisia pentru relaţii externe.

Cu ce este diferită această carte faţă de altele care au la bază societăţile secrete? Simplu, Benson este şi jurnalist, nu doar scriitor, iar acest lucru îl face să prezinte lucrurile asemenea unui jurnalist. Pentru că Benson nu apelează la teorii ale conspiraţiei, ci încearcă într-un mod obiectiv şi realist să prezinte o istoria a acestor entităţi.

Titlu: Dicţionarul societăţilor secrete
Autor: Michael benson
Rating: [rating=5]

Editură: Litera, 2010
Format: 14X21 cm
Nr. Pagini: 288
Cumpără cartea

>> Alte recenzii/ prezentări de cărţi de 5*
[relatedratings=5]


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s