Scriitorul G.G. Marquez a câştigat procesul în care i se cerea să-l numească coautor pe un bărbat la romanul “Cronica unei morţi anunţate”.

Scriitorul G.G. Marquez a câştigat procesul în care i se cerea să-l numească coautor pe un bărbat la romanul “Cronica unei morţi anunţate”.

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez a fost dat în câştigată, în urmă cu 17 ani, de către Miguel Reyes Palencia. Motivul: scriitorul a folosit povestea sa de viaţă. Palencia îi mai cerea scriitorului nu doar numirea sa în calitate de coautor al romanului “Cronica unei morţi anunţate”, ci şi 50% din profiturile bestsellerului.

În concret, cartea “Cronica unei morţi anunţate” prezintă povestea unei crime. În 1951, un bărbat a fost omorât după ce a dezvirginat mireasa unui alt bărbat. Palencia este bărbatul înselat.

Procesul, care a durat 17 ani, fost câştigat în cele din urmă de către scriitorul columbian.

Curtea de Justiţie, care l-a declarat câştigător pe Marquez, şi-a motivat decizia prin faptul că sute de opere literare au la bază poveşti reale, dar acestea sunt adaptate de către autor după dorinţa acestuia. Astfel, cererea lui Palencia nu este argumentată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s