“Istoria secretă a lumii” pe care nu o aflăm din cărţile de istorie

Titlu: Istoria secretă a lumii
Autor: Jonathan Black
Rating: [rating=4]
Editură: Nemira, 2008Format: 165X245 mm
Nr. Pagini: 400
Cumpără cartea

Marck Borth are o vechime de peste 20 de ani în domeniul editorial şi a făcut studii de filofozie şi teologie. Când a publicat, sub pseudonimul literar Jonathan Black, Istoria secretă a lumii spunea că i-au trebuit 20 de ani să înţeleagă istoria secretă şi influenţa organizaţiilor secrete asupra marilor evenimente care au avut loc în istoria omenirii.

În fapt, Istoria secretă a lumii asta vrea să demonstreze. Că în spatele unor evenimente de neexplicat, că în spatele istoriei pe care o citim se ascunde o istorie secretă pe care puţini sunt privilegiaţi să o cunoască. Existenţa societăţile secrete este un fapt care nu mai trebuie să mire pe nimeni, la fel ca şi influenţa lor în literatură, economie mondială, în politică sau în opere de artă în care se ascund coduri secrete.

Black ar putea fi acuzat de paranoia, deşi sumedeniile de teorii conspiraţioniste arată că nu este paranoic şi doar un om capabil să descifreze adevărul de dincolo de uşile închise. Black prezintă o descifrare a unor asemenea coduri de la Genză până în prezent. Îi descrie pe Da Vinci, Newton sau George Washington (despre care spune că a cerut construcţia Casei Albe urmând mişcarea stelelor) ca pe nişte persoane cu capabilitatea de accede la un nivel de inteligenţă neomenesc, supranatural care le-a oferit posibilitatea de a cunoaşte adevărurile inexplicabile ale lumii.

Istoria secretă a lumii mai tratează şi subiecte extrem de delicate, precum personaje istorice celebre care conspiră cu fiinţe demonice şi animale fantastice pentru a putea profeţi sau săvârşi miracole. În Biblia lui Iisus se ascund alegorii păgâne. Arca lui Noe, Gioconda sau Sfinxul suntdoar urme ale societăţilor secrete, despre care nici până azi nu am aflat amănunte. Black mai pune accentul şi pe alchimie, ezoterism, cabala, mistere astrologice, cabala, illuminati sau francmasonerie şi încearcă să răspundă întrebări de genul De ce Lenin a fost îmbălsămat sau de ce templierii recunosc veneraţia pentru diavol.

Per ansamblu, Istoria secretă a lumii este o carte captivantă, inedită, care tratează un subiect care reprezintă reţeta succesului pentru un scriitor: societăţile secrete şi stăpânii din umbră.
Carti cu acelaşi rating (4/5 stele): [relatedratings=4]

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s