Invitaţie la lectură cu Simon Toyne şi Robin Bayley #3

Simon Toyne, autorul best-sellerului Sanctus, a fost prezent şi în România, la Târgul de carte Gaudeamus, unde a susţinut o sesiune de autografe la standul Editurii All.

Romanul Sanctus se aseamănă cu romanul Codul lui Da Vinci, doar că are un plus în ceea ce priveşte viziunea mult mai amplă şi prin care doreşte schimbarea la faţă a civilizaţiei, Toyne reuşind să construiască un decor care creează teamă, fascinaţie şi mister.

Bestsellerul, publicat în peste 40 de ţări, aduce în prim plan o organizaţie religioasă secretă- Sanctus, care practică rituri de o cruzime şocantă într-un loc ascuns din Citadela, aflat în munţii din sudul Turciei. Acţiunea romanului se mai desfăşoară şi în Ruina sau Labirintul care se află sub statuia lui Iisus Hristos din Rio Janeiro, Brazilia.

Personajul principal, detectivul Arkadian, pleacă în dezlegarea misterelor privind secta Sanctus precum şi sinuciderea unui călugăr al ordinului care s-a aruncat de pe munte, iar corpul său prezenta răni provocate de tăieturi până la os. Ajutat de către jurnalista Liv şi arhitectul brazilian Oskar, care a proiectat statueta Cristului de la Rio, descoperă că lăcaşul călugărilor Sanctus este de fapt grădina Edenului, însă unde (spre deosebire de scrierile Biblice) cunoaşterea nu este un păcat orginar, ci o putere divină. Sanctus are rolul de a proteja textul original al Bibliei.

Arkadian reuşeşte să pătrundă în lăcaşul Ordinului Sanctus unde descoperă unele dintre cele mai ascunse şi terifiante secrete ale civilizaţiei.

„Athanasius urmări şirul subţire de luminiţe din podea, care coteau la dreapta şi o luau pe coridorul lung şi întunecat la capătul căruia îi aştepta cripta interzisă. Dacă cineva ajunsese deja acolo, nu-l putea zări. Biblioteca ocupa o reţea de grote, situate cam la o treime din înălţimea muntelui, alese de primii arhitecţi ai Citadelei fiindcă erau destul de întunecoase şi de bine aerisite, împiedicând lumina sau umezeala să şteargă ori să descompună vechile suluri şi manuscrise. De-a lungul vremii, grotele se umpluseră cu tot mai multe texte nepreţuite, astfel încât s-a hotărât, la un moment dat, că păstrarea acestor comori nu mai putea fi lăsată doar pe seama întunericului ori a brizei uscate şi s-a trecut la un program de modernizare. Biblioteca ocupa în prezent 42 de încăperi de diverse mărimi şi conţinea, fără îndoială, cea mai valoroasă şi deosebită colecţie de cărţi de pe faţa pământului. Printre savanţii teologi din întreaga lume circula de multă vreme aceeaşi glumă, amară într-o oarecare măsură, că biblioteca din Ruina adăposteşte cea mai mare colecţie de texte antice pe care nu le-a văzut nimeni niciodată.” – Fragment din Sanctus

 

Titlu: Sanctus
Autor: Simon Toyne
Rating: [rating=5]
Editură: All, 2011

Nr. Pagini: 400
Format: 13X20 cm
Cumpără carteareducere 25%


La fel cum Sanctus reprezintă volumul de debut pentru Simon Toyne, aşa şi Livada de mango reprezintă pentru scriitorul Robin Bayley.
Livada de mango este un bestseller despre viaţa exotică din Mexic şi are la bază o poveste reală a autorului, care în trecut a fost director de marketing al postului TV FoxKids. Romanul prezintă două călătorii în America Latină, mai exact în Mexic. În urmă cu 100 de ani, bunicul lui Bayley călătorea pe teritoriul mexican. Acesta a avut parte de întâlniri cu bandiţi, comori secrete, fiind fără să vrea parte din Revoluţia Mexicană. Asta până a reuşit să fugă dintre revoluţionari.

Dorind să plece pe traseul urmat de bunicul său, Robin renunţă la carieră şi pleacă în Mexic, pe urmele traseului din povestea bunicului care i-a fascinat copilăria. În drumul său, Bayley se îndrăgosteşte şi are parte de protecţia trupelor de gherilă columbiene, după ce acesta este ameninţat cu deportarea.

În Livada de mango Robin Bayley prezintă Mexicul ca pe un loc plin de vrăjitoare, traficanţi de droguri, vânători şi vânzători de diamante. Exact cum e şi în viaţa de zi cu zi, fiindcă, mă repet, romanul are la bază povestea trăită de autor.

Titlu: Livada cu mango
Autor: Robin Bayley
Rating: [rating=5]
Editură: All, 2010
Nr. Pagini: 304
Format: 13X20 cm
Cumpără cartea

„Un mango este delicios, o farfurie plină cu mango este o binecuvântare, însă o livadă de mango este realmente un cufăr plin de comori” – Michael McCarthy, „The Independent”.

„În fotografie se vedea un bărbat călăre pe un bidiviu. Purta cizme cu pinteni lungi şi un sombrero. Peste piept avea petrecut un lasou, iar la centură se observau o sabie şi un pistol. Mi-l închipuiam pe omul din fotografie tăind tufişuri şi ramuri prin junglă, vânând tigri, călărind alături de oamenii lui El Jefe prin pădurile de cactus, urmăţi fiind îndeaproape de soldaţi. Peste crupa calului stătea atârnată o traisă grea în care se găsea contribuţia lui la cauza rebelilor, preţul plătit de el pentru libertate. Pe deget, nu i se mai vedea verigheta, iar pe faţa lui nu se zărea nimic în afară de o umbră de zâmbet. Acesta era Arturo, străbunicul meu, prezent în poveştile bunicii mele” – fragment din Livada de mango.

Reclame

Un gând despre &8222;Invitaţie la lectură cu Simon Toyne şi Robin Bayley #3&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s