Incredibil! Pedeliştii au declarat război culturii

Că suntem o ţară care tinde să aibe tot mai mulţi inculţi datorită faptului că nu ştim să apreciem şi să ne recunoaştem valorile am început să o ştim toţi, dar majoritatea am ales să nu facem nimic. După cum scrie şi în logo-ul Proliteratura, am susţinut mereu că un “om fără cultură e un personaj inexistent pe scena vieţii”. Mulţi au aprobat acest motto şi au fost de acord cu el.

Tocmai de asta consider că pedeliştii au declarat război culturii. Şi nu de azi, ci de mai mult timp. De atunci când un ungur a urcat pe tronul Ministerului de Cultură. Ceea ce s-a întamplat azi în Camera deputaţilor vine ca o confirmare.

În urmă cu un an, la Camera Senatului un proiect de lege a primit 94 de voturi pro. Este vorba despre un proiect prin care de sorea ca în prima sâmbătă din fiecare lună elevii şi studenţii să aibe accesul gratuit la muzee, case memoriale şi colecţii publice. Un proiect de lege care într-o ţară normală ar fi fost adoptat cu aplauze şi care nu aduce nici un cost pentru guvern şi nici o atingere bugetului de stat.

Azi, după ce a zăcut un an la Senat, legea a trecut şi prin votul deputaţilor. Însă, nu a fost aprobată din cauză că deputaţii pedelişti, alături de gaşca formată din udmerişti şi uneperişti (cu câteva excepţii), au votat împotriva acestui proiect. Nu de alta, dar populaţia României, în speţă tineretul nu are nevoie să îşi cunoască istoria, locurile în care au trăit adevăratele valori şi modele ale României. Excepţiile care nu au fost de acord cu decizia pedeliştilor şi companiei sunt 10 pedelişti (printre care şi T. Paleologu), udemeristul Petru Farago, Ilie Morega şi Tudor Ciuhodaru (UNPR) şi Amet Aledin, Miroslav Merka şi Gabriel Zisopol de la minorităţi. Normal, pesediştii şi liberalii au votat în favoarea legii. Insuficient din păcate pentru ca proiectul să devină.

Războiul dus de către pedelişti împotriva culturii continuă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s