Pe 16 noiembrie, Cărtărescu începe turneul din Suedia. Vezi programul vizitei şi ce spune presa suedeză despre scriitorul român

În perioada 16-20 noiembrie a.c., ca urmare a unei colaborări între ICR de la Stockhom şi editura Albert Bonniers Förlag, scriitorul Mircea Cărtărescu va efectua un turneu în Suedia.

Vizita sa, prilejuită de traducerea în limba suedeză a volumului “Jurnalul 1994-2003”, cuprinde următorul program:

● 16 noiembrie, ora 19.00 – dialog cu scriitorul Aris Fioretos pe Scena Internaţională a Scriitorilor de la Kulturhuset, Stockholm.
● 18 noiembrie, ora 18.00 – dialog cu scriitoarea Martina Lowden pe Scena Internaţională a Scriitorilor din cadrul Bibliotecii municipale din Göteborg.
● 20 noiembrie, ora 19.00 – dialog cu scriitoarea Eva Ström pe Scena Internaţională a Scriitorilor din cadrul Bibliotecii municipale din Malmö.

Mass-media literară din Suedia scrie că “Jurnalul” lui Cărtărescu este unul entuziast. Jurnalistul Malte Persson spune că volumul prezintă “o descriere atât de bună a scrisului ca luptă cu propriul creier şi propriile limitări”, iar eseistul Crister Enander spune că “avem de-a face cu literatură de mare calitate”.

Foarte interesantă este opinia jurnalistului suedez Thomas Kjellgren care într-o cronică face referire la faptul că după ce acesta şi-a declarat orientarea politică, valoarea lui Cărtărescu este minimalizată, scriitorul fiind mult mai respectat în afara graniţelor române.

Thomas Kjellgren scrie următoarele:

“Acei conaţionali care l-au acuzat de egocentrism n-au înţeles că el este poate cel mai mare scriitor al ţării lor”

– “Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai interesanţi scriitori ai timpului nostru”

Anunțuri

Un gând despre &8222;Pe 16 noiembrie, Cărtărescu începe turneul din Suedia. Vezi programul vizitei şi ce spune presa suedeză despre scriitorul român&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s