Filmul Anonymous. Vezi care sunt cele 5 personalităţi care ar fi putut scrie operele lui Shakespeare

Deşi filmul “Anonymous”, care prezintă povestea unui tânăr care a scris piesele de teatru ale lui Shakespeare, a creat destul de multă vâlvă, această teorie este una destul de veche. În urmă cu aproape 300 de ani, a apărut prima teorie care susţinea că Shakespeare a furat operele literare. Însă, în urma unor studii efectuate de renumiţi cercetători s-a stabilit că operele shakesperiene au fost scrise de William Shakespeare.

Cu toate astea, de-alungul timpului au fost vehiculate mai multe nume care ar fi putut scrie piesele de teatru. Iată cele mai credibile cinci variante:

► Contesa de Pembroke

Este probabil cea mai credibilă variantă. Asta pentru că în acele vremuri femeile nu aveau voie să-şi publice piesele de teatru pentru a fi jucate. Mary Sidney Herbert, numele contesei de Pembroke, era educată şi avea în plus şi talent literar, lucru cunoscut de majoritatea apropriaţilor. De astfel, Shakespeare a dedicat o piesă de teatru celor doi copii ai Contesei, lucru care întăreşte speculaţiile.

► Sir Francis Bacon

Bacon a fost unul dintre cei mai importanţi oameni de stat şi filosofi din epoca iacobină. Au existat voci care au susţinut că acesta s-a mulţumit să-şi vadă operele jucate, chiar dacă au fost publicate sub un alt nume. Motivul: frica de a se face de râs.

► Contele de Derby

William Stanley, Conte de Derbi, are aceleaşi iniţiale precum ale lui William Shakespeare. Nobilul englez a avut o pasiune mare pentru teatru şi chiar a fondat mai multe companii de teatru. În plus, un lucru care dă credibilitate acestei variante este că în urmă cu câteva decenii au fost descoperite nişte rapoarte care îl acuză că a scris în secret comedii pentru teatru.

► Christopher Marlowe

Aceasta variantă este cu mult diferită de cele de mai sus. Asta pentru că Marlowe a fost un poet şi dramaturg destul de celebru în acea epocă. Varianta Marlowe nu spune că Shakespeare i-a furat piesele de teatru, ci [citeste mai departe]


Reclame

2 gânduri despre &8222;Filmul Anonymous. Vezi care sunt cele 5 personalităţi care ar fi putut scrie operele lui Shakespeare&8221;

 1. după vreo două ore de ezitare, m-am hotărît să … ”mă exprim”

  ”că bine le-ai făcut, puiuț.Rămîi
  pe mai departe nevăzut și-adumi
  din casă hainele înzorzonate
  să-i amăgim pe hoțomani”

  [ Prospero -Furtuna actul 4, scena 1, traducere G Volceanov]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s