Autorului trilogiei Millennium i s-a refuzat intrarea în CJ din Stockholm

În 1972, autorul trilogiei Millennium, Stieg Larsson, a dorit să devină membru al Colegiului de jurnalism din Stockholm, însă acesta a fost refuzat prin intermediul unei scrisori, pe care autorul a păstrat-o secretă vreme de 32 de ani.

Azi scrisoarea este scoasă la licitaţie, banii obţinuţi din vânzarea ei urmând să fie direcţionaţi către revista “Expo”.

Interesant este faptul că în timpul vieţii Larson a fost cunoscut doar ca un jurnalist de temut, fondator al revistei “Expo”, care avea o politică editorială anti-fascistă şi anti-discrimnatorie.

De astfel, datorită articolelor sale, Larsson a dus o viaţă riscantă. Alături de partenera sa Eva Gabrielsson, acesta a trebuit să ducă o viaţă secretă. În cafenele şi restaurante cei doi stăteau la mese diferite, în drumul spre casă cei doi mergeau pe rute diferite. În plus, cei doi nu s-a căsătorit niciodată. Asta pentru ca adresa lor să nu devină publică, fiindcă cei doi aveau destul de mulţi duşmani ca urmare a articolelor publicate.

Stieg Larsson a devenit cunoscut ca scriitor abia posmortem, când un prieten a descoperit manuscrisele care compun trilogia Millennium şi le-a dat spre publicare. Cele trei cărţi care compun trilogia sunt The Girl with the Dragon Tattoo, The Girl Who Played with Fire, The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s