Nicolae Manolescu şi lista secreta cu 25 de poeţi. Gala Poeziei Române Contemporane

Pe 19 noiembrie, cu începere de la ora 17.00, la Ateneul Român, va avea loc prima ediţie a Galei poeziei române contemporane. Evenimentul este organizat de către Uniunea Scriitorilor din România (USR) cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniul Naţional, intrarea urmând să fie liberă.

Evenimentul va fi prezentat şi coordonat de către criticul literar Nicolae Manolescu, preşedinte al USR, care va prezenta publicului o listă cu 25 de poeţi contemporani, pe care criticul îi consideră reprezentativi pentru poezia actuală. Numele celor prezenţi pe listă nu va fi dezvăluit decât în seara evenimentului. Cei 25 de poeţi selectaţi vor recita versuri din creaţiile lor.

Invitat special va fi actorul Ion Caramitru care va recita versuri din operele lui Nichita Stănescu şi Marin Sorescu în deschiderea şi încheierea evenimentului.

Interesant este faptul că se doreşte ca Gala poeziei române contemporane să devină o tradiţie, urmând ca în fiecare an să existe câte un nou selecţioner cu lista de 25 de poeţi.

PS: Eu, personal, cred că printre cei 25 de poeţi se vor număra şi Claudiu Komartin, Gelu Vlaşin, Andra Rotaru, Marius Aldea (care ar merita mai multă atenţie din partea USR) şi, probabil, Crista Bilciu. Voi cine credeţi că mai este trecut pe listă ?!

Reclame

Un gând despre &8222;Nicolae Manolescu şi lista secreta cu 25 de poeţi. Gala Poeziei Române Contemporane&8221;

  1. Nicolae Mitoseriu zice:

    O lista nu trebuie sa lase deoparte pe Ion Muresan, Mircea Cartarescu, Emil Brumaru, Marta Petreu, Adrian Popescu, Ioan Moldovan, Liviu Ioan Stoiciu, Adrian Alui Gheorghe, Ion Mircea, Angela Marinescu, Dan Coman … Putem face pariuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s