Descoperind dragostea prin arheologie

Autor: Anne Rice

Titlu: Mumia

Numar de pagini: 512

Cumpăra cartea “Mumia”

Anne Rice a devenit cunoscută şi iubită datorită cărţilor sale despre vampiri, în special a bestseller-ului ecranizat „Interviu cu un vampir”. De fiecare dată Rice a reuşit să surprindă şi să aducă ceva special în cărțile cu vampiri, făcând diferenţa dintre o carte cu vampiri şi un bestseller cu vampiri.  Nici „Mumia” nu face rabat de la stilul desăvârșit al Annei Rice, deşi are o temă comună, care nu mai făcea vâlvă … o mumie şi căutarea ei.

Prin stilul ei debordand scriitoarea creează un decor egipteano-londonez exotic, seducător în care suspansul, emoţiile şi un erotism rar întâlnit realizează un fir narativ care te va captiva. Un grup de arheologi pleacă în cautarea unei mumii, însă subiectul principal va fi o poveste de iubire care se înfiripă. În finalul cărţii vom află că “a iubi şi a urî cu atâta înverşunare, aceasta era însăşi esenţa vieţii”.

Fragment din carte:

“Pentru prima dată, pricepea înţelesul simplu al cuvântului regal. Îi veni în minte un alt cuvânt, nefamiliar, dar perfect adecvat. Era cuvântul fermecător. I se părea că o parte din frumuseţea lui se afla dincolo de aparenţe. Părea uimitor de inteligent şi de curios, deşi foarte stăpân pe sine, toate acestea în acelaşi timp. Din altă lume, totuşi perfect normal. Mai grandios decât uman, şi totuşi uman”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s