iMaximele lui Steve Jobs

Steve Jobs a murit, în urma unui cancer la pancreas. Însă, istoria îl va consemna pentru totdeauna, fapt care il transformă în nemuritor.

În urma sa a lăsat şi câteva maxime, care şi ele vor fi consemnate, la rândul lor, în cărţile despre Steve Jobs:

“Intotdeauna o sa fiu conectat la Apple. S-ar putea sa vina cativa ani in care nu voi fi prezent aici, dar o sa ma intorc mereu” (Playboy, 1 februarie 1985)

„Credem ca Mac se va vinde in mii de miliarde de unitati. Noi n-am construit Mac-ul pentru altii, l-am construit pentru noi. Noi am reprezentat acel grup de oameni ,ce anume legat de acest produs avea sa fie minunat si ce nu. Nu am facut cercetari de piata sau sondaje de opinie. Pur si simplu, am vrut sa construim cel mai bun lucru pe care il puteam face”.

„Creativitatea tine de conexiunea dintre lucruri. Cand intrebi oameni creativi cum au facut un anumit lucru, acestia se simt putin vinovati deoarece, de fapt, ei n-au facut cu adevarat ceva anume, ci pur si simplu au <> ceva anume. Lor li se pare ceva evident, de bun-simt. Si asta pentru ca sunt capabili sa asocieze experientele pe care le au cu noile lucruri cu care intra in contact. Iar motivul il reprezinta faptul ca au trait numeroase experiente sau au invatat din experientele altor oameni.”

„Cu cat o persoana invata mai bine si mai repede din experiente, cu atat va crea mai usor lucruri interesante”

Sa creez Macintosh a fost cea mai tare experienta a vietii mele. Aproape toti cei care au lucrat la acest proiect o sa-ti spuna asta. Niciunul dintre noi nu voia sa se desprinda de el atunci cand s-a terminat. Stiam ca atunci cand avea sa iasa pe piata, nu mai era doar al nostru. Cand l-am prezentat Adunarii Generale a Actionarilor, tot auditoriul ne-a ovationat timp de cinci minute. A fost incredibil pentru mine sa vad ca echipa Mac era atat de apreciata. Toata lumea a inceput sa planga in acel moment”, a precizat Jobs pentru revista Playboy in editia din 1985.

” Sunt intristat, dar nu din cauza sucessului Microsoft – nu am nicio problema cu succesul lor. Isi merita acest succes, cea mai mare parte a lui. Lui Gates ii doresc toate cele bune. Pe bune. Cred ca el si Microsoft sunt pe aceeasi lungime de unda. Dar el ar fi putut sa aiba mai multe perspective, daca ar fi hotarat sa plece din companie cand era mai tanar” (The Wall Street Journal, 12 ianuarie 1997)

“Timpul vostru este limitat, nu vi-l pierdeti traind viata altcuiva. Nu va lasati prinsi in dogme – rezultatele gandirii altor persoane. Nu-i lasati pe altii sa va slabeasca ambitiile. Aveti curajul sa va urmati inima si intuitia. Cumva, ele stiu exact ceea ce voi va doriti cu adevarat sa deveniti. Orice altceva ajunge pe planul doi”.

● „Nimeni nu-si doreste sa moara. Pana si oamenii care vor sa ajunga in rai, nici ei nu tin neaparat sa moara pentru a ajunge acolo. Cu toate astea, moartea este destinatia finala. Nimeni n-a scapat de ea. Si asa ar trebui sa fie deoarece moartea reprezinta cea mai tare inventie a vietii. Este agentul de schimbare al vietii. Scapa de cei vechi pentru a le face loc celor noi”

Sursa: incont.ro

Reclame

Un gând despre &8222;iMaximele lui Steve Jobs&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s