Nabokov şi Gabriel Garcia Marquez au interzis de la Biserica Ortodoxă rusă

Biserica Ortodoxă din Rusia a cerut guvernul rus să interzică studierea în şcoli a scriitorilor Vladimir Nabokov şi Gabriel Garcia Marquez. Motivul incriminant este că cei doi scriitori îndreptăţesc pedofilia, fiind nocive pentru integritatea elevilor”.

“Pasiunile pervetite fac oameni nefericiti, iar popularizarea acestor scriitori în şcoli nu face populaţia mai fericită moral” au susţinut reprezentaţii Patriarhiei din Moscova la un radio naţional rus, citati de The Guardian.

Vladimir Nabokov a devenit scriitor american după părăsirea ţării în 1917. Romanul pe care preoţii ruşi îl vor interzis este “Lolita”, publicat în anii ’50, care descrie relaţia incestuoasă dintre o fiică de 12 ani şi un tată vitreg. Romanul a mai fost interzis în trecut şi în fostul URSS, Argentina sau şcoli publice din SUA.

Cea de a doua carte pe care clericii ruşi o vor interzisă este romanul “Un veac de singurătate”, scris de Gabriel Garcia Marquez pe motiv că scriitorul columbian, câştigător al premiului Nobel în 1982, încurajează incestul şi sexul cu minori.

 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Nabokov şi Gabriel Garcia Marquez au interzis de la Biserica Ortodoxă rusă&8221;

  1. idea nu e noua, desi speram sa fi ramas uitata…;
    ar fi, totusi, o solurtie: ca cele doua cari si nu numai aceestea, desigur, sa fie transcrise in greaca veche;
    poate ca in aceasta situatie diuasprezece calatorii intr-un ceas rau al unui alt veac de insingurare in care se vor citi cu ardoare scrisori inamorate, in timpul oricarei molime ce nu suprima glasul clar al spovedaniei, nu va aparea ca un hohot in bezna .
    ( mentionez pt ultima data: scriu un ‘comentariu’ la un text sau la altceva doar atunci cind pot sa argumentez de ce imi place sau nu)
    dixit !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s